Csillagok útján a szerelembe

Csillagok útján a szerelembe

Sokan kérdezik tőlem, hogy vajon ki illik hozzájuk. Kezdjük az elején: az ismerkedéssel, amikor keressük a párunkat.

Ismerkedéskor gyakran próbáljuk magunkat a legjobb formánkban mutatni, legyen szó ruhákról, sminkről vagy ékszerekről. Nőknél ilyenkor a Vénusz, a szerelem és a szépség bolygója dominál, amelynek helyzete az állatövi jegyben és házban határozza meg, hogyan jelenik meg a külsőnkben a vonzerő.

A férfiaknál ezzel szemben a vadászösztönt nem a napjegyük, hanem a Mars, a férfiasság és az erő bolygója irányítja. A Mars helyzete az állatövi jegyben és házban szintén meghatározza, hogyan nyilvánul meg a férfiasságuk.

Amikor a Vénusz és a Mars találkozik, megszületik a szerelem, amely rózsaszín ködként borítja be a kapcsolatot. Ez az időszak emeli magasabb szintre a rezgéseinket. Ám 1,5-2 év elteltével jönnek a felismerések: a partner nem mindig olyan, mint amilyennek először gondoltuk. Ez azonban nem a vég, hanem egy fejlődési szakasz. Ha kellően ismerjük magunkat és tudatosak vagyunk, magasabb szintre emelhetjük a kapcsolatunkat.

A nőknél a Hold, a férfiaknál a Nap játssza a fő szerepet. A nők esetében a Hold mutatja meg, hogyan lesznek anyák, és milyen női minőségeket hordoznak. Ha a Hold nőies jegyben áll, mint például a Bika vagy a Rák, a nő finomabb, érzékenyebb oldala kerül előtérbe. Ha viszont férfias jegyben, mint a Kos vagy a Bak, a nő erősebb, határozottabb lesz, amit gyakran „tökös csaj” vagy „amazon” jelzőkkel illetnek. Ezeket az energiákat is lehet nőiesen, tudatosan működtetni.

A férfiaknál a Nap határozza meg a lényeges tulajdonságokat, amelynek állása a hónapban – amikor születtek – rezonál a személyiségükkel. Sok kapcsolat azért ér véget 1,5-2 év után, mert nem ismerjük kellően egymást. Ilyenkor a tűz és víz elemek közötti különbségek nehézséget okozhatnak, de egy harmadik elem bevonása segíthet az egyensúly megteremtésében.

Az önismeret kulcsfontosságú. Ha tudjuk, hogyan működünk, mint nők vagy férfiak, és ismerjük a napjegyünket, sokkal több nézőpontból láthatjuk a világot és a kapcsolatainkat. Nincs egyértelmű válasz arra, hogy ki illik hozzánk. Megélési lehetőségek vannak, és az a fontos, hogyan tudjuk jól élni a párkapcsolatunkat.

Lesznek életterületek, ahol jól megértjük egymást, és olyanok is, ahol nem. De ha tudjuk, mit kell tennünk, akkor sikeres lehet a kapcsolatunk.

Ahogy a delphoi jósda falára van írva: „Ismerd meg magadat…” Ebben segíthet az asztrológia is.

Amennyiben szeretnéd Te is jobban megismerni önmagad, vedd fel velem bátran a kapcsolatot.